Putin, către Barosso: „Dacă vreau, OCUP KIEVUL în două săptămâni”

Presedintele rus Vladimir Putin i-a transmis presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca ar putea prelua controlul in „doua saptamani” asupra capitalei ucrainene. „Daca vreau, ocup Kievul in doua saptamani”, ar fi spus Putin, scrie ziare.com.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, citat de International Business Times, liderul rus a facut aceasta amenintare pe 29 august, in cadrul unei convorbiri telefonice cu presedintele Comisiei Europene.

Barroso, care urmeaza sa fie inlocuit la sefia Comisiei Europene de Jean-Claude Juncker, a povestit intamplarea la summit-ul extraordinar de la Bruxelles, din acest weekend.

Sursa citata mentioneaza ca, la summit, impunerea de noi sanciuni pentru Rusia nu a fost imbratisata de reprezentantii tuturor statelor, iar Ungaria, Slovacia si Cipru au manifestat o puternica rezistenta.

Pe de alta parte, cancelarul german Angela Merkel a evocat ipoteza ca, dupa Ucraina, ar putea urma Estonia si Letonia. Mai multi participanti au fost de acord ca „nu exista limite pentru imprevizibilul Putin”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: