Skip to content
Politică

Putin, față în față cu liderii occidentali la Brisbane

Ministrul australian de finanţe, Joe Hockey, a confirmat duminică faptul că preşedintele rus Vladimir Putin va participa la Summitul G20 din noiembrie de la Brisbane (Australia), în pofida tensiunilor între Rusia şi Occident privind Ucraina, informează Agerpres.

Confirmarea ţării gazdă survine după ce sâmbătă preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că se va întâlni cu Vladimir Putin vineri, 17 octombrie, la Summitul Asia-Europa (ASEM) care va avea loc la Milano (Italia). ”Am vorbit ieri (sâmbătă – n.r.) cu ministrul rus de finanţe (…), care a confirmat că preşedintele Putin va veni la summitul liderilor G20 de la Brisbane”, a declarat duminică Hockey la Australian Broadcasting Corporation.

Australia a indicat la sfârşitul lunii septembrie că Putin urmează să participe la summit aşa cum au dorit un mare număr de ţări din G20, în pofida tensiunilor generate de criza din Ucraina. ”Este poziţia fermă a preşedintelui SUA, a cancelarului german şi a altor (lideri) că el trebuie să fie prezent”, a precizat ministrul australian. ‘Consider că la această întâlnire va avea loc un dialog global şi sincer cu preşedintele Putin’, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *