Skip to content
Politică

Putin, Merkel și Erdogan, front comun privind acordul nuclear cu Iranul

globalsolutions.org

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, alături de președintele rus, Vladimir Putin, s-au declarat în cadrul unei convorbiri telefonice în favoarea menținerii acordului nuclear cu Iranul.

Declarația celor doi vine în contextul în care Donald Trump a anunțat la începutul săptămânii că retrage Statele Unite din acest acord, conform AFP, citat de News.ro.

CITIȚI ȘI ULTIMĂ ORĂ STATELE UNITE SE RETRAG DIN ACORDUL NUCLEAR CU IRANUL

Liderii celor două state au subliniat că prin această decizie poate fi menținută securitatea internațională și regională, cancelarul Germaniei urmând să aibă o vizită în Rusia, săptămâna viitoare.

Și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a pus de acord cu Vladimir Putin, ei susținând că decizia SUA de retragere din acordul nuclear cu Iranul este greșită, scoțând în evidență importanța menținerii în vigoare a acestuia. Cei doi lideri și-au reafirmat intenția de a coopera cu celelalte state semnatare ale acordului, mai adaugă sursa citată.

Turcia este un actor-cheie în Orientul Mijlociu, având relații pragmatice cu Iranul, chiar dacă există rivalități între cele două state. În același timp, statul turc are relații complicate cu SUA, din cauza divergențelor privind Siria.

Citiți mai multe AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *