Skip to content
Internațional

Putin: Rusia nu este o echipă de pompieri, nu poate salva totul singură

www.independent.co.uk

Moscova nu poate salva acordul nuclear cu Iranul singură, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, adăugând că distrugerea acordului a fost declanşată de SUA iar Europa nu a reacţionat, informează News.ro.

Moscova consideră că acordul ar trebui menţinut însă poate fi salvat doar prin efortul tuturor semnatarilor, a informat Putin la o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit cu preşedintele austriac Alexander van der Bellen.

„Rusia nu este o echipă de pompieri, nu putem merge să salvăm totul”, a precizat Putin.

 El a adăugat că „o astfel de afirmaţie lipsită de diplomaţie ar putea să rănească aliaţii europeni”. Putin consideră că vina este în totalitate a SUA cu privire la destrămarea acordului.

„Americanii s-au retras din acord, acesta se distruge iar ţările europene nu pot face nimic pentru a-l salva, ele nu pot să colaboreze cu Iranul şi să le ofere compensaţii pentru pierderile financiare”, susţine Putin.

Putin consideră că nu este chiar „potrivit” ca Iranul să părăsească cu totul acordul, având în vedere că Teheranul a respectat tratatul.

„Le-am spus partenerilor noştri iranieni că, în opinia mea, este de preferat pentru Iran să facă parte din acord în continuare indiferent de situaţie. Iranul ar putea lua contramăsuri şi să spună că nu va respecta anumite prevederi, însă mâine toată lumea va uita că acest lucru a fost declanşat de SUA şi va da vina pe Iran”, a declarat preşedintele rus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *