Skip to content
" "
Politică

Putin se înarmează până-n dinți. Decizie de ultimă oră

siasat.pk

Vladimir Putin se înarmează până-n dinți. Vedeți mai jos ce decizie de ultimă oră a luat președintele Rusiei.

Politicianul a avut săptămâna aceasta la Soci mai multe întâlniri cu tematică militară. Seria actuală – a zecea la număr – a început chiar de luni printr-o reuniune cu conducerea Ministerului Apărării și reprezentanții complexului militar-industrial cu privire la noul program de stat în domeniul producției de armament, notează într-o amplă sinteză portalul newsru.com, preluat de Agerpres.

A urmat o reuniune marți, care s-a axat de asemenea pe tema înarmării și pe programul de achiziții de stat pentru armată.

Miercuri, Putin împreună cu conducerea militară și o serie de guvernatori au făcut bilanțul manevrelor „Zapad 2017” din septembrie.

Președintele rus a continuat seria reuniunilor pe teme militare și joi când a declarat că toate întreprinderile mari din Rusia trebuie să fie pregătite să crească brusc producția de produse militare, potrivit portalului citat.

„Capacitatea economiei de a crește rapid volumul de produse și servicii de apărare atunci când e nevoie reprezintă una dintre cele mai importante condiții pentru asigurarea securității militare a statului”, a subliniat Vladimir Putin, referindu-se la trecerea de la producția civilă la cea militară la un moment dat. El a cerut „elaborarea unor măsuri suplimentare pentru a spori gradul de pregătire pentru mobilizare” și a avertizat că „toate întreprinderile strategice și cele pur și simplu mari, indiferent de forma de proprietate”, adică deopotrivă societăți de stat și private, trebuie să fie pregătite de aceasta.

Această declarație a suscitat o atenție deosebită în mass-media locale, numeroase ziare titrând „Putin redirecționează economia Rusiei pe un făgaș militar”, iar o mulțime de comentatori au subliniat că în acest mod șeful statului rus ar confirma că Moscova s-ar pregăti de un nou război. În realitate, notează Newsru.com, Putin nu a spus nimic nou, Rusia a început mai de demult să treacă pe „un făgaș militar”.

Afirmațiile președintelui rus au trezit o serie de întrebări în rândul experților. Ziarul economic Kommersant remarcă în acest sens că în pofida creșterii de la an la an a finanțării de la buget a industriei militare, complexul militar-industria nu dispune de resurse corespunzătoare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *