Skip to content
Internațional

Putin sfidează din nou şi se declară mulţumit de operaţiunea militară din Ucraina. Câţi bani dă pe viaţa soldaţilor ucişi în luptă

commons.wikimedia.org

”Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor”, declară joi, în a opta zi a invaziei ruse a Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin, într-o nouă alocuţiune televizată, la Moscova. Acesta a declarat că toate sarcinile trasate armatei în campania din Ucraina au fost îndeplinite cu succes până acum.

„Dragi tovarăşi, operaţiunea militară se desfasoară conform programului, toate sarcinile trasate au fost îndeplinite cu succes”, a afirmat liderul rus. El a adăugat că familiile militarilor ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”. La actualul curs de schimb, suma reprezintă aproape 60.000 de euro.

Putin a acuzat armata ucraineană că îi folosește pe civili drept „scuturi” în fața trupelor ruse. „Neonaziştii încearcă să se foloseasă de scuturi umane civile. În mai multe localităţi s-au întâmplat asemenea lucruri. Numai naziştii pot lupta în felul acesta, au fost foarte brutali cu populaţia locală. Facem tot ce e posibil să ne asigurăm că nu sunt victime”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Militarii noştri luptă pentru Rusia, luptă pentru pace în Donbas, pentru demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, luptă ca să nu ne ameninţe nimeni cu arme nucleare la graniţa noastră. Suntem mândri cu militarii noştri, vom face totul să le ajutăm familiile, copiii”, a adăugat acesta. Putin s-a ridicat apoi de pe scaun şi i-a rugat pe ruşii care îl urmăresc să ţină alături de el un moment de reculegere pentru soldaţii ruşi căzuţi pe front.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *