Skip to content
Politică

Puzderie de deținuți eliberați în prima lună a recursului compensatoriu

huckmagazine.com

A fost puzderie de deținuți eliberați pe baza Legii recursului compensatoriu: vedeți mai jos numărul lor impresionant numai în prima lună de când actul normativ a intrat în vigoare.

Este vorba despre 1.200 de pușcăriași care beneficiază de acel act normativ potrivit căruia că se scad 6 zile din pedeapsă pentru fiecare lună în care un condamnat a stat într-un spaţiu mai mic de 4 metri pătraţi sau într-unul în care este igrasie, scrie Digi24.ro.

Precizările legate de numărul deținuților eliberați de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu vin de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, drept replică la o afirmație făcută de ministrul Justiției. Tudorel Toader a anunțat în parlament că de această lege au beneficiat până acum aproximativ 600 de deținuți.

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă și spun că datele oficiale arată că aproximativ 80% dintre deținuții eliberați recidivează într-o perioadă de un an de când sunt eliberați, fapt ce ar însemna un plus de aproximativ 5.000 de infracțiuni în următorul an.

De asemenea, se estimează că, până la sfârșitul anului viitor, aproximativ 8.000 de deținuți vor beneficia de această lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *