Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: 43,4% dintre alegători au votat până la 19.00 la alegerile parlamentare anticipate

stiri.md

Peste 1,3 milioane de alegători, reprezentând 43,4% din totalul populaţiei cu drept de vot, s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică din Republica Moldova, a declarat, într-un briefing de presă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Citeşte şi: LIVE TEXT+VIDEO. Alegeri anticipate în R. Moldova: Prezenţă masivă la urne. Procesul electoral, fără incidente majore

Potrivit sursei citate, la secţiile de votare constituite în străinătate au votat 176.000 persoane, în 26 de secţii de votare din diasporă s-au înregistrat peste 2.000 de votanţi. „În peste 26 de secţii de votare au fost epuizate peste 2.000 de buletine, iar cei mai mulţi alegători s-au prezentat la Paris, două secţii cu peste 3.000 de votanţi fiecare, Bologna şi Berlin„, a afirmat Cimil.

În cele 41 de secţii de votare deschise pentru alegătorii din Transnistria au votat aproximativ 30.000 de persoane.

Oficialul CEC susţine că 54% dintre votanţi sunt femei, iar cei mai activi alegători sunt cei din categoria de vârstă 56-70 de ani, cu o prezenţă de peste 30% din totalul votanţilor. Cea mai scăzută prezenţă, sub 7%, se înregistrează în rândul tinerilor de până la 25 de ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *