Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: 5 pacienţi cu coronavirus, în stare gravă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat joi, 26 martie, că au fost confirmate 149 de cazuri de infectare cu COVID-19.

În total, până la ora actuală au fost prelevate probe la COVID-19 de la 1.164 de persoane. De asemenea, la acest moment există alte 116 persoane suspecte de infecţie cu coronavirus.

În 49 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania şi Cehia). În 100 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău, Hînceşti, Căuşeni, Ştefan Vodă, Ialoveni, Sîngerei, Anenii Noi, Soroca, Soldăneşti; Cantemir, Rîşcani, Căuşeni, Străşeni şi regiunea transnistreană – 6 cazuri.

La spitalul „Toma Ciorbă” sunt internaţi 123 pacienţi, printre care 25 pacienţi în stare gravă, gravitate medie – 73 de pacienţi, stare satisfăcătoare – 25 persoane, scrie adevarul.ro.

La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internaţi opt minori, dar şi doi adulţi. În cazul a patru persoane este vorba despre stare de gravitate medie, iar alte şase persoane sunt în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate patru persoane. În cazul unei persoana gravitatea este medie uşoară, iar în cazul altor trei persoane este vorba de evoluţie gravă a stării de sănătate.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *