Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: 50.000 de moldoveni, vaccinaţi anti-COVID peste hotare

Twitter

Aproape 50 mii de cetățeni ai Republicii Moldova au fost vaccinați anti-COVID peste hotarele țării. Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale.

Potrivit sursei citate de MOLDPRES, cifrele parvin de la Poliția de Frontieră. În ultimele șapte zile, au fost administrate 100 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi, 416.814 persoane au fost imunizate împotriva virusului.

Totodată, 80% din lucrătorii medicali au fost imunizați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În total, au fost raportate 1.378 de reacții adverse, dintre care 94,4% cu forme ușoare, 5,6% cu forme moderate.

Autoritățile au anunțat că, pe parcursul săptămânii curente, un alt lot de vaccinuri AstraZeneca, livrat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău. Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886.390 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *