Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova. Adrian Dupu: Este o zi în care este nevoie de unitate și solidaritate națională

Facebook

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României Adrian Dupu vine cu un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 30 de ani de Independență.

Astăzi, 27 august 2021, este Ziua Națională a Republicii Moldova. Au trecut 30 de ani de la ziua în care Proclamația de Independență de la 27 august 1991 a eliberat din strânsoarea dură a vremurilor milioane de speranțe și câteva generații de cetățeni care și-au asumat cu fermitate dreptul la libertate.

În toți acești ani, România a fost aproape de toti cetățenii din stânga Prutului și a făcut întotdeauna ceea ce trebuie pentru a sprijini drumul dificil al Republicii Moldova către spațiul economic și cultural căruia aparține de drept.

Astăzi, la ceas aniversar, într-un context extrem de favorabil pentru evoluțiile viitoare ale întregii societăți, Ziua Națională a Republicii Moldova este o zi în care este nevoie de unitate și solidaritate națională care să garanteze implementarea tuturor proiectelor care pot apropia și mai mult Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană.

La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, tuturor cetățenilor!”, a scris oficialul român.

De menționat că pentru ziua de vineri sunt programate mai multe acțiuni festive la care vor participa mai multe delegaţii oficiale şi oaspeţi de rang înalt, inclusiv trei şefi de stat – preşedinţii României, Ucrainei şi Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *