Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Adrian Dupu, la inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul”: S-a demonstrat că frații pot construi lucruri frumoase

deschide.md

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă a fost inaugurată, după reconstrucție capitală, Grădina Publică „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, Pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, Primarul Sectorului 6 al municipiului București, Ciprian Ciucu, E.S. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României (D.R.R.M.), Adrian Dupu, alți oficiali, precum și locuitori ai orașului.

Adrian Dupu a venit cu un cuvânt de mulțumire către autoritățile de la Chișinău, menționând că este o demonstrație că „frații pot construi lucruri frumoase”.

Totodată, Adrian Dupu a îndemnat oamenii să se vaccineze, oferind drept exemplu România, unde, datorită numărului mare de persoane vaccinate, a fost posibilă eliminarea măștilor din spațiile publice neaglomerate.

„Mă bucur să fiu astăzi aici în mijlocul dumneavoastră, la acest eveniment frumos. Felicitări domnului primar și domnului pretor pentru că au reușit împreună să arate că frații pot construi lucruri frumoase.

Am venit puțin mai devreme din parc și am văzut că la nicio intrare nu era niciun paznic care să verifice buletinul, să întrebe ce limbă vorbim, ce nație suntem și asta demonstrează că România a făcut mereu pentru cetățenii Republicii Moldova tot ce a putut indiferent de limba vorbită, de națiune, de religie și asta a demonstrat România constant în ultimii 30 de ani și mai ales în ultimii 11 ani pe parteneriat strategic.

De astăzi, în România, în spațiile publice nu se mai poartă mască. De ce spun lucrul acesta? A fost posibil datorită faptului că peste 6 milioane de români s-au vaccinat.

Acest lucru este posibil și pentru dumneavoastră datorită efortului pe care România l-a făcut, datorită efortului frățesc, donației de câteva sute de mii de vaccinuri și dacă vrem să ne bucurăm cu toții în libertate și în normalitate de acest parc frumos, vă îndemn să vă vaccinați. Vreau să vă felicit încă o dată pentru acest proiect și să vă bucurați de acest parc”, a spus Adrian Dupu la Chișinău.

1 comentariu la “R. Moldova: Adrian Dupu, la inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul”: S-a demonstrat că frații pot construi lucruri frumoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *