Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova. AEP: Cele două secţii de votare din Bucureşti funcţionează în parametrii optimi, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară

news.ro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că cele două două secţii de votare din Bucureşti, deschise pentru alegerile din Republica Moldova, funcţionează în parametrii optimi, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Şase reprezentanţi ai AEP se află la Chişinău, pentru monitorizarea scrutinului.

Preşedintele AEP, domnul Florin-Constantin Mituleţu-Buică, a vizitat cele două secţii de votare de la Bucureşti, în calitate de observator internaţional acreditat conform Hotărârii Comisei Electorale Centrale nr. 5139 din 6 iulie 2021 cu privire la acreditarea experţilor electorali internaţionali din partea Autorităţii Electorale Permanente a României în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Oficialul AEP a constatat că cele două secţii de votare vizitate funcţionează în parametrii optimi, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară”, a transmis, duminică, AEP, într-un comunicat de presă.

Instituţia reaminteşte că o delegaţie compusă din şase reprezentanţi AEP, experţi electorali internaţionali acreditaţi de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, se află în prezent în Republica Moldova, la Chişinău, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Cetăţenii din Republica Moldova aleg, duminică, o nouă componenţă a Parlamentului, în cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenţei. Pentru cele 101 locuri din Parlament candidează aproape 1.800 de persoane. Peste 3,2 milioane de persoane sunt aşteptate la urne, în 2.150 de secţii de votare, dintre care 12 în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *