Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: AEP sprijină organizarea unor secţii de votare pentru alegerile parlamentare anticipate

Facebook

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunţat, joi, că vor fi puse la dispoziţia autorităţilor din Republica Moldova mai multe spaţii adecvate pentru organizarea unor secţii de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din această ţară, în vederea exercitării, în condiţii optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.

Buică a avut joi o reuniune de lucru cu preşedintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, Dorin Cimil. Între AEP şi Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova există un acord de colaborare.

Obiectivul reuniunii de lucru a fost aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul electoral în contextul organizării alegerilor locale parţiale din România şi a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova„, conform unui comunicat de presă al AEP.

Temele principale de discuţie au vizat finanţarea corectă şi transparentă a partidelor şi a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot de către cetăţenii din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral şi organizarea programelor de educaţie civică şi instruire electorală.

Preşedintele AEP şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini eforturile CEC Moldova privind organizarea secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. Astfel, vor fi puse la dispoziţia autorităţilor din Republica Moldova mai multe spaţii adecvate pentru organizarea unor secţii de votare în vederea exercitării, în condiţii optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România„, se precizează în comunicatul citat.

Cele două părţi şi-au reafirmat angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale şi de consolidare a proceselor democratice din ţările lor, mai arată AEP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *