Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Alte 50.400 de doze de vaccinuri vor fi donate de către România. Daniel Ioniţă: O facem din spirit de solidaritate

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

România acordă Republicii Moldova a doua tranşă din cele 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 promise anterior de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Este vorba despre 50.400 de doze de vaccin AstaZeneca, serul urmează a fi distribuit tuturor raioanelor din Moldova, notează IPN.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, spune că pandemia nu cunoaşte graniţe, iar România acţionează în raport cu Republica Moldova în spritul solidarităţii şi fraternităţii.

" "
" "

Cele 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferite de Guvernul de la Bucureşti, reprezintă al doilea lot de vaccinuri oferit în calitate de donaţie de România Republicii Moldova. Primul lot de 21.600 de doze a ajuns la Chişinău acum o lună.

„Urmează să sosească 50.400 de doze de vaccin, care vor fi destinate personalului eligibil pentru a fi vaccinat din Republica Moldova. Cele 200 de mii de doze sunt destinate tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, vor fi distribite de autorităţile de la Chişinău, potrivit strategiei de vaccinare. Noi ne-am dorit ca atât echipamentele medicale, cât şi vaccinurile să fie distribuite echitabil în toate zonele, toate raioanele Republicii Moldova, dintr-un sentiment de solidaritate”, a spus Daniel Ioniţă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De asemenea, diplomatul a menţionat că cetăţenii Republicii Moldova care deţin cetăţenia României se pot vaccina gratuit peste Prut, cu condiţia unei programări prealabile pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro.

„Suntem în etapa trei de vaccinare în România, toţi cei care-şi doresc să se vaccineze trebuie să facă un efort şi să se înscrie, pentru înscriere e nevoie de un cod numeric personal, un număr de telefon din România şi trebuie să urmeze instrucţiunile legate de respectarea datei programării. Acest demers este însă unul benevol”, a spus Daniel Ioniţă.

Potrivit ambasadorului, în România au fost deja imunizate peste 2 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 15% din populaţia eligibilă pentru vaccinare.

„În România succesul este unul major pentru că există interes din partea cetăţenilor să se vaccineze. Cu atât mai mult trebuie să fie privită drept extrem de valoroasă donaţia pe care o face România Republicii Moldova. Este vorba de vaccinuri oferite gratuit din cota României. Cotă pentru care România a plătit ”, a mai spus Daniel Ioniţă.

Potrivit platformei www.vaccinare.gov.md, în Republica Moldova, de la începutul campaniei de imunizare anti-COVID-19 s-au vaccinat 33.885 de persoane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *