Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Ambasadorul SUA, îngrijorat de numărul de infectări cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan, susţine că „Republica Moldova trece printr-o situaţie foarte dură, foarte grea, dar vrem să atenţionăm despre importanţa de a continua calea reformei. Cu siguranţă, rezolvarea acestei crize epidemiologice este bazată pe consolidarea democraţiei, bază pepentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova”.

Din această cauză, trebuie să avem grijă de situaţia epidemiologică din ţară şi în acelaşi timp să avem grijă de sănătatea democraţiei din ţară”, a declarat Dereck J. Hogan în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ambasadorul susţine că cifrele epidemiologice din Republica Moldova sunt îngrijorătoare, însă îşi exprimă speranţa că autorităţile vor face tot posibilul pentru a lua situaţia sub control.

Multe ţări se află într-o situaţie foarte grea din cauza răspândirii coronavirus-ului. Aici văd că conducerea ţării încearcă să menţină un echilibru între combaterea coronavirus-ului şi în acelaşi timp rezolvarea problemelor economice. Este foarte greu de găsit acest echilibru exact”, a precizat ambasadorul SUA.

Întrebat cine se face responsabil de numărul mare al persoanelor infectate cu COVID, oficialul american precizează că atât autorităţile, cât şi cetăţenii sunt factori cheie în această criză, scrie adevarul.ro.

Eu cred că ambele părţi joacă un rol cheie în combaterea crizei epidemiologice. Pe de o parte, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să depună toate eforturile pentru a respecta măsurile de precauţie, pe de altă parte, Guvernul are responsabilitate de a face tot ceea ce este posibil pentru a comunica măsurile necesare şi pentru a face faţă acestei crize epidemiologice. Ambele părţi trebuie să conlucreze împreună”, a punctat ambasadorul Dereck J. Hogan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *