Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Andrei Năstase anunţă că va depune un denunţ împotriva lui Ion Chicu pentru abuz de putere

Facebook/Andrei Nastase

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, va depune un denunţ la Procuratura Generală împotriva premierului Ion Chicu şi va cere anchetarea acestuia pentru abuz de putere. De asemenea, Andrei Năstase îi cere repetat preşedintelui Dodon să-l demită pe ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Chicu, acest nomenclaturist de sorginte sovietică îndrăzneşte să ameninţe fermierii care vor continua să protesteze precum că nu vor primi subvenţiile promise. Dânsul îndrăzneşte să atenteze la drepturile constituţionale de liberă asociere şi liberă exprimare, la democraţie şi la statul de drept. Acest Chicu trebuie să plece, el nu poate să fie prim-ministru într-o republică aflată în Europa şi nu undeva prin Asia”, a declarat Andrei Năstase, într-un Live pe Facebook.

Amintim că suma de 200 de milioane de lei, promisă agricultorilor pentru diminuarea consecinţelor secetei, a fost completată cu încă 100 de milioane de lei din fondul de intervenţie a Guvernului, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a chemat producătorii agricoli să aprecieze „real şi corect” situaţia. „Cele 300 de milioane de lei, care sunt alocate pentru diminuarea consecinţelor secetei, sunt bani de la toţi contribuabilii, de la toţi oamenii care muncesc în Republica Moldova şi plătesc impozite. Lucrul acesta trebuie să fie conştientizat de beneficiarii de compensaţii”, a subliniat Ion Chicu.

Premierul şi-a exprimat speranţa că acele compensaţii pe care le vor primi producătorii agricoli le vor permite să se pregătească pentru semănatul de toamnă, pentru alte lucrări necesare, ca anul agricol nou să fie unul mai reuşit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *