Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Andrei Năstase primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Anglo-Catolică Apostolul Sf.Paul din Roma

Facebook/Andrei Nastase

Președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Anglo-Catolică Apostolul Sf.Paul din Roma, pentru întreaga activitate desfăşurată în sprijinul democraţiei, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Senatul Universității Anglo-Catolică Apostolul Sf.Paul – Roma

a decis să acorde titlul de Doctor Honoris Causa domnului Andrei Năstase, cetățean al Republicii Moldova, Președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Decizia noastra este rezultanta unei analize aprofundate cu privire la întreaga activitate a domnului Andrei Năstase, una susținută, consecventă și de lungă durată în folosul și prijinul democrației, a toleranței și ecumenismului autentic, asumat.

Domnul Andrei Năstase este liderul generației sale, este catalizatorul tuturor energiilor pozitive care stau în spatele mișcării de emancipare națională din Republica Moldova și a demonstrat în ultimii 10 ani un devotament total față de principiile și valorile umanității, față de dreptate și dreptul la viață mai bună a oamenilor, indiferent de simpatiile lor politice sau de confesiunea religioasă a acestora”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii Universităţii precizează că  Năstase a contribuit la integrarea Diasporei moldoveneşti în comunitatea italiană:

“Eforturile lui Andrei Năstase de a apropia Republica Moldova de spațiul european latin căreia aparține de fapt, munca lui pentru apropierea dintre Republica Moldova și Italia și preocuparea pentru integrarea armonioasă a Diasporei moldovenești în comunitatile noastre italiene, sunt argumente solide care susțin decizia noastră de a recompensa astfel activitatea celui care reprezintă idealurile de libertate și democrație a oamenilor din Republica Moldova.

Titlul acordat de Senatul Universității noastre recompensează, în egală măsură, idealurile, aspirațiile, munca și lupta poporului din Republica Moldova pentru dreptate și o viață mai bună și aduce astfel recunoaștere tuturor sacrificiilor facute în ultimii ani de Andrei Năstase și toți oamenii onești și curajoși din țara lui.

Fără libertate oamenii nu pot trăi, iar toți cei care luptă pentru libertatea poporului lor merită să fie amintiți, prețuiți și onorați. Pentru tot ceea ce fac și pentru ce ei reprezintă astăzi, în spațiul democratic european și în conștiințele noastre, ale tuturor.

Andrei Năstase este un astfel de om, motiv pentru care titlul acordat înseamnă recunoaștere și prețuire academică pentru întreaga activitate închinată oamenilor și aspirațiilor acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *