Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Blocul electoral Dodon-Voronin este orchestrat de Moscova, susține Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale

timpul.md

În spatele creării blocului electoral dintre PSRM și PCRM ar sta Federația Rusă. De această părere este fostul președinte al Curții Constituționale, expertul în drept constituțional Alexandru Tănase.

Este gruparea pro-rusească care putea fi determinată să se coaguleze din altă parte, pentru că singurul centru influent care poate pune presiune pe toți se află la Moscova și cred că acolo trebuie căutat cel care regizează unificările între personaje care, să am pardon, dar relația lui Igor Dodon cu Vladimir Voronin și toate insultele care, nici nu-i vorba de critici, au fost chestii foarte urâte care s-a spus reciproc, chiar umilință, inadmisibile, într-un context normal”, a declarat expertul în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit lui, Rusia este cea care orchestrează o anumită coagulare a forțelor: „Exact cum a fost și în trecut când spunea Vladimir Voronin, când l-a sprijinit pe Igor Dodon, a zis că «это сукин сын, но это наш сукин сын» (este fiu de cățea, dar e de-al nostru – trad.), lui îi aparține expresia. Cred că bagheta acolo se află, deoarece ei sunt acei care ar beneficia pe seama unui astfel de mariaj care, într-un fel sau altul, ar demonstra că partida rusească nu pierde teren în Moldova”.

Alexandru Tănase susține că după scrutinul din 11 iulie clasa politică de la Chișinău nu se va purifica.

Clasa politică va deveni mai toxică, deoarece se vor întoarce în viața publică, va reveni echipa lui Vladimir Voronin, va reveni Constantin Starîș și ei o să revină toți, ei nu revin pur și simplu ca votanți în parlament, ei vor reveni cu viziunile, mesajele, apucăturile, relațiile, obiceiurile, cu tot ceea ce a fost”, a precizat expertul.

Amintim că membrii Consiliului Republican al PSRM au votat pentru formarea unui bloc electoral cu Partidul Comuniștilor în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ulterior, Dodon a plecat la Vladimir Voronin pentru a semna documentul de formare a blocului electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *