Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova: Cetăţenii care intră în ţară ar putea să nu mai fie obligaţi să stea 14 zile în carantină

facebook

Igor Dodon a anunţat luni, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Ion Chicu s-a decis de a propune Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică excluderea obligativităţii de a sta în carantină 14 zile pentru cetăţenii R. Moldova care se întorc în ţară.

Igor Dodon susţine că, actualmente, există o dinamică pozitivă în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor de COVID-19. În acest sens, dacă situaţia nu se va înrăutăţi, începând cu 15 iulie, moldovenii care se întorc în ţară ar putea să nu mai fie obligaţi să stea 14 zile la domiciliu.

" "

Totuşi, preşedintele a accentuat că specialişii epidemiologi din Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică sunt cei care vor decide asupra acestui aspect.

Până la ora actuală, au fost raportate 16.250 de cazuri d einfectare cu COVID-19 şi 530, dintre care 24 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 43 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. Au fost vindecate 9.081 de persoane, 469 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 30 se află la respiraţie artificială. În total, au fost confirmate 2.403 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 606, asistenţi medicali – 962, personal auxiliar – 683 persoane, felceri – 123, farmacişti – 29. În total, 1.454 de lucrători medicali au fost trataţi, informează adevarul.ro.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *