R. Moldova: Chişinăul, capitala tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, pentru 3 zile

Adrian Dupu
Adrian Dupu. Sursa foto: FACEBOOK/ADRIAN DUPU

Oraşul Chişinău a fost pentru 3 zile capitala tradițiilor și obiceiurilor românești, peste 35.000 de oameni fiind prezenţi la Festivalul Tradițiilor Românești în Grădina Botanică, scrie Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, pe pagina sa de Facebook.

„Timp de 3 zile, Chișinăul a fost capitala tradițiilor și obiceiurilor românești.

Peste 35.000 de oameni au venit în Grădina Botanică în aceste zile să vadă la lucru meșterii populari din toate zonele României și Republicii Moldova, și nu doar să îi vadă ci și să încerce ei înșiși aceste meșteșuguri.

Olăritul, sculptatul, țesutul la război, făcutul opincilor, confecționarea pălăriilor, încondeiatul ouălelor, vopsitul lânii, pictatul pe sticlă, și alte obiceiuri străvechi, multe dintre ele desprinse parcă din poveștile bunicilor, au prins viață pentru copii și adulți deopotrivă.

Pe lângă aceasta, vizitatorii s-au bucurat de dansuri și muzică populară, alături de ansambluri din diferite zone și au învățat dansuri tradiționale românești.
Serile s-au încheiat alături de artiști cunoscuți și iubiți de pe ambele maluri ale Prutului, printre care Loredana, Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Surorile Osoianu, și X.O. Band”, a scris Dupu pe Facebook.

Festivalul Tradițiilor Românești a deschis Programul Aniversar Ciprian Porumbescu la Chișinău, organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL