Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova: Consilierea prezidențială pe probleme de sănătate anticipează o creștere a numărului de cazuri de covid

Inquam Photos/Octav Ganea

Ala Nemerenco, consilieră prezidenţială pe probleme de sănătate, prognozează în următoarea perioadă o uşoară creştere a numărului de cazuri de Covid. Cauzele unui nou val de infectări ar fi relaxarea restricţiilor şi efectele sărbătorilor pascale, notează IPN.

Nu cred că va exista o explozie, asta ar însemna să fie o situaţie proastă în zonele din jurul Republicii Moldova, dar totuşi vom avea o uşoară creştere din cauza ridicării restricţiilor şi intrării în sezonul estival, când oamenii simt mai puţin pericolul virusului, se relaxează, ies în localuri. Vom strânge unele roade şi de pe urma sărbătorilor pascale” a spus Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Potrivit Alei Nemerenco cifrele modeste înregistrate acum s-ar datora, printre altele, gradului sporit de vaccinare din ţările din regiune.

Virusul are un comportament sezonier, acum observăm o scădere a activităţii sale şi gradul mare de vaccinare în statele din jur influenţează indicatorii, pentru că avem mai puţine cazuri de import. Avem şi un număr mare de persoane care au câştigat o imunitate naturală”, a spus Ala Nemerenco.

Miercuri, 19 mai, autorităţile au lansat integral etapa a treia de vaccinare. Potrivit consilierei prezidenţiale, procesul de imunizare în ţara noastră decurge foarte lent, iar societatea este departe de a obţine imunitate colectivă. Doritorii de a se imuniza sunt îndemnaţi să se programeze pe platforma www.vaccinare.gov.md, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *