Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Cum a fost primit Klaus Iohannis. „România nu are graniţă la Prut“, au scandat românii

presidency.ro
" "

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Chişinău, cu onoruri militare, de către omologul său moldovean, Maia Sandu.

Preşedintele României este primul lider de stat primit de preşedintele Maia Sandu. El a fost întâmpinat cu pâine şi sare. Ceremonia de primire a cuprins intonarea imnurilor naţionale ale României şi Republicii Moldova şi trecerea în revistă a gărzii de onoare.

" "
" "

Mai mulţi susţinători au venit în faţa Preşedinţiei cu steaguri scandând „Trăiască, trăiască, ţara românească„, „România nu are graniţă la Prut” sau „Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, au strigat oamenii.

În cadrul vizitei oficiale, cei doi şefi de stat vor aborda aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, şi respectiv pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi preşedinţi urmează să adopte o Declaraţie comună prin care se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relaţia specială dintre Bucureşti şi Chişinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european şi de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *