Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Curtea Constituţională a suspendat abrogarea legii miliardului

alba24.ro

Curtea Constituţională a suspendat acţiunea legii prin care a fost abrogată aşa zisa „lege a miliardului”, până la soluţionarea în fond a cauzei. Decizia vine urmare a admiterii unei sesizări depuse de deputaţii Pro Moldova, Andrian Candu şi Vladimir Cebotari, transmite IPN, conform adevarul.ro.

Curtea observă că, în cazul în care acţiunea legii contestate nu va fi suspendată, ea ar putea fi pusă în aplicare şi ar putea afecta anumite domenii privind securitatea economică sau financiară a statului.

Suspendarea acţiunii legii contestate va putea elimina din discuţie problema referitoare la soluţiile dispuse în baza unei legi care poate fi declarată neconstituţională.

Tot astăzi, Curtea a respins cererea de suspendare a acţiunii legii cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată în şedinţa Parlamentului din 16 decembrie.

O cerere privind verificarea constituţionalităţii legii a fost depusă de deputaţii Platformei DA Dinu Plîngău şi Maria Ciobanu.

De asemenea, Curtea a respins cererea de suspendare a acţiunii Legii nr. 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative (Legea nr. 1456/1993 cu privire la activitatea farmaceutică; Legea nr. 552/2001 privind evaluarea şi acreditarea în sănătate; Legea nr. 231/210 cu privire la comerţul interior), depusă de deputatul Platformei DA Liviu Vovc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *