Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova: Declarație comună de susținere pentru Maia Sandu, semnată de președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei

Inquam Photos / George Călin

Preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei îşi exprimă, într-o declaraţie comună, susţinerea faţă de preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta un sistem democratic funcţional.

Noi, Preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Preşedinte al Republicii Moldova. Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetăţenii Republicii Moldova, care aşteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambiţioasă, democraţie şi legături mai strânse cu Uniunea Europeană. În acest sens, ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu şi eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăţilor fundamentale şi a statului de drept. O susţinem pe doamna Preşedinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcţional, care să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova”, afirmă cei şapte şefi de stat în declaraţia comună.

De asemenea, se delacră dispuşi să împărtăşească din experienţa lor privind reformele şi procesul de integrare europeană, demers care ar putea contribui la prosperitatea şi bunăstarea Republicii Moldova, pe calea sa către Uniunea Europeană.

Reiterăm sprijinul nostru ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi pentru calea europeană aleasă de cetăţenii Republicii Moldova”, se arată în declaraţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *