Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Discuţie pregătitoare la Chişinău pentru furnizarea în cele mai bune condiţii a vaccinurilor anti-COVID-19 oferite de România

Inquam Photos/George Calin
" "

O delegaţie a României a discutat joi la Chişinău cu autorităţile Republicii Moldova despre paşii de natură tehnică şi juridică care trebuie parcurşi pentru primirea lotului de vaccin anti-COVID-19 oferit cetăţenilor moldoveni de România, informează Radio Chişinău.

Cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău la 29 decembrie 2020, preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat un nou pachet de sprijin din partea ţării sale pentru cetăţenii Republicii Moldova care ar urma să includă până la 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum şi medicamente, echipamente medicale şi de protecţie pentru îngrijirea pacienţilor COVID-19.

" "
" "

Delegaţia română, condusă de ambasadorul Daniel Ioniţă şi de secretarul de stat din Ministerul român al Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, a avut joi la Chişinău întrevederi cu reprezentanţi ai preşedinţiei, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Externe, potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chişinău.

Interlocutorii au discutat despre paşii tehnici şi juridici ce trebuie parcurşi astfel încât donaţia României de doze de vaccin anti-COVID-19 să poată fi livrată eficient şi în cele mai bune condiţii Republicii Moldova.

Partea română a informat despre eforturile depuse până acum de România în lupta împotriva noului tip de coronavirus, despre aspectele logistice şi organizatorice privind întregul lanţ al vaccinării anti-COVID-19, care presupun, printre altele, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin şi monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces, se mai arată în comunicatul Ambasadei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *