Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Epidemia de coronavirus se extinde. Autorităţile de la Chişinău prelungesc starea de urgenţă

Facebook
" "

Starea de urgență se prelungește până pe 31 iulie, în Republica Moldova, potrivit unei decizii luată, vineri, de guvernul moldovean și publicată pe site-ul instituției.

Conform sursei citate, vineri, a avut loc ședința online a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul moldovean Ion Chicu. În cadrul acesteia, s-a făcut bilanțul situației epidemiologice și s-au stabilit acțiunile necesare a fi întreprinse în continuare. Astfel, membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie.

" "
" "

În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil, pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul din Republica Moldova.

În Republica Moldova nu se înregistrau vineri dimineață noi cazuri de contaminare cu coronavirus dar cel al deceselor a crescut cu trei, la 627. Numărul infecțiilor a rămas, pentru moment, la 18.666, informează Ministerul Sănătății.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *