Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova este membră în 69 de organizaţii internaţionale şi regionale

În anul 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru faţă de 69 de organizaţii internaţionale şi regionale. În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane de lei, transmite IPN.

Din lista organizaţiilor internaţionale şi regionale cărora Republica Moldova urmează să achite cotele de membru din bugetul de stat fac parte cinci organizaţii parlamentare, 57 de instituţii internaţionale şi şapte structuri ale Comunităţii Statelor Independente (CSI). Pentru organizaţiile internaţionale parlamentare se vor aloca cca 6 milioane de lei, pentru instituţiile internaţionale – 50,7 milioane de lei, iar pentru organizaţiile CSI –  5,6 milioane de lei, scrie adevarul.ro.

Onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum şi în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale”, precizează Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *