Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Eugen Tomac a făcut apel la cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei

psnews.ro

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a făcut apel marţi, în cadrul unei intervenţii în plenul PE reunit la Strasbourg, la cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei şi a mai spus că UE trebuie să-şi regândească întreaga arhitectură pentru combaterea dezinformării.

Eu cred că ne aflăm în plin război, un război cu arme non-militare, pentru că ceea ce se întâmplă în prezent ştim foarte bine. Ei creează ştiri false, ei dezinformează, ei manipulează, Putin suspendă oricând drepturile omului atunci când interesul i-o dictează, subminează democraţia şi răspunsul nostru trebuie să fie foarte dur”, a spus eurodeputatul ales pe lista Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi care face parte din grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

El a subliniat că, în opinia sa, trebuie regândită întreaga arhitectură a Uniunii în ceea ce priveşte apărarea în faţa dezinformării. „Avem nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării şi apărarea democraţiei. Avem nevoie de un fond de un miliard de euro pentru apăra presa liberă din statele asociate şi statele membre„, a mai spus Tomac, citat de Agerpres.

Trebuie să luptăm pentru că mă uit că pe 11 iulie sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat Uniunii Europene. Putin personal a creat partide şi 20 de instituţii media prin care încearcă să ţină acest stat în zona sa de influenţă. Trebuie să facem mai mult şi fac apel pe această cale către cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei„, a conchis eurodeputatul PPE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *