Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Fostul premier Ion Chicu, internat la ATI din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus

Facebook

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, se află internat în secția de terapie intensivă a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, scrie deschide.md. Știrea internării fostului premier a fost confirmată de către reprezentanții unității sanitare. Aceștia nu au dorit să precizeze motivul internării.

Acesta ar fi internat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Pe de altp parte serviciul de presă al instituțuiei a confirmat că acesta este internat, însă nu a oferit detalii despre cauza internării.

Nu avem acordul pacientului de a oferi detalii despre starea lui de sanatate. Deci, doar confirmăm că în IMSP SCR este internat Ion Chicu”, au spus reprezentanții serviciului de presă al SCR.

Republica Moldova se confruntă cu o ciză sanitară gravă din cauza pandemiei de COVID-19. În acest context, România a donat mai multe ajutoare ce constă în echipamente medicale și în doze de vaccin împotriva COVID-19.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a efectuat o vizită oficială la Chișinău, vineri, cu prilejul acordării unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, cu titlu gratuit, constând în echipamente medicale și de protecție în valoare de 2,3 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, șeful MAE a avut o întrevedere și cu președinta Maia Sandu, care a mulțumit României atât pentru acest ajutor umanitar gratuit, despre care spune că va ajunge în spitalele din stânga Prutului, cât și pentru sprijinul constant pe care l-a furnizat Republicii Moldova.

Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre, pentru medici, lucrători medicali și pentru pacienți.

Îi mulțumesc României în numele meu și în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul constant, pentru asistența în lupta cu pandemia, pentru susținerea intereselor țării noastre la nivelul Uniunii Europene. Îi mulțumesc României că ne este alături. În aceste vremuri grele pentru toate țările lumii, să oferi ajutor altei țări este o dovadă clară de prietenie și solidaritate.

Cu ajutorul României, cu ajutorul Uniunii Europene, vom reuși să combatem acest virus. Republica Moldova nu este singură. Țara noastră are mulți prieteni și mă bucur să putem consolida aceste parteneriate în beneficiul cetățenilor noștri”, a scris Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, vineri, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *