Skip to content
Puterea Știrilor Video

R. Moldova | Guvernul Chicu trebuie demis de urgență, susține Andrei Năstase, liderul Platformei DA: Țara este gestionată foarte prost

Inquam Photos / Adriana Neagoe
" "

Invitat la „Puterea Știrilor”, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne în Republica Moldova, a vorbit despre oportunitatea căderii Guvernului Chicu în această perioadă dificilă.

“Am să încerc să fiu cât se poate de clar. Dacă lucrurile ar merge bine în această situație, dacă ar fi gestionate bine și criza sanitară și criza economică și criza socială, dacă lucrurile ar sta bine, eu aș fi cel care aș încuraja un guvern din care nu fac parte, un guvern cu care sunt în opoziție, așa cum se face în mod responsabil și corect.

" "

Astăzi, Republica Moldova este gestionată foarte prost și noi riscăm ca această corabie să se scufunde și să nu mai putem să o scoatem la suprafață. Iată de ce, atunci când încă mai pot fi luate niște măsuri, acestea trebuie luate.

Avem la Chișinău un guvern pro-rus, avem un președinte pro-rus care slujește interesele străine, este împotriva intereselor Republicii Moldova și noi cu atât mai mult trebuie să luăm atitudine chiar dacă traversăm această criză. Repet, dacă lucrurile ar merge bine, cel puțin din această perspectivă a gestionării crizei de natură sanitară, economică, socială, am mai putea amâna momentul. Dar nu se poate pentru că mor oameni. În spatele acestor cifre sunt familii îndurerate, copii rămași orfani și riscăm ca prin proasta gestionare a situației să se înrăutățească tot mai mult și mai mult”, a precizat Andrei Năstase, la „Puterea Știrilor”.

Amintim că Republica Moldova este una dintre cele mai puternic lovite state din Europa de pandemia de coronavirus. Până în prezent au fost înregistrate peste 16.000 de cazuri la o populație de doar 3,5 milioane de locuitori, iar bilanțul deceselor a ajuns la 545.

Numele lui Andrei Năstase a apărut în spaţiul public din Republica Moldova în anul 2013, fiind unul dintre membrii constituenţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) şi liderul acesteia. Mai târziu, Platforma s-a transformat în partid politic de centru-dreapta de opoziţie. Este cunoscut pentru organizarea şi desfăşurarea a mai multe proteste antiguvernamentale în perioada 2015-2018. Din noiembrie 2015 până în februarie 2016, a fost preşedinte al Grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului republican de modificare a Constituţiei pentru alegerea şi demiterea preşedintelui direct, de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi.

În februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia nr. 33 şi pe lista Blocului ACUM. Acesta a câştigat alegerile în circumscripţie şi a devenit unul dintre cei 26 de deputaţi care au acces în Parlament. Însă, la scurt timp, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de ministru de interne.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *