Skip to content
Puterea Știrilor Video

R. Moldova | Guvernul Chicu, văzut cu ochii Opoziției. Andrei Năstase, liderul Platformei DA: Un guvern anti-național și anti-popular, care servește interese străine

Inquam Photos / Adriana Neagoe

Invitat la ”Puterea Știrilor”, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne din Republica Moldova, a vorbit despre măsurile pe care le-ar lua în eventualitatea în care ar ajunge președinte.

“Aș face tot ce ar fi trebuit făcut chiar din prima zi, nu aș aștepta a doua. Așa am făcut de fiecare dată. Din păcate nu mi-a fost dat când am câștigat Primăria Chișinău să pun în aplicare tot ce știu mai bine, pentru că știți foarte bine, mi-a fost anulat mandatul.

Aș pune în aplicare programul meu de guvernare, programul prezidențial, bineînțeles respectând toate rigorile constituționale. Aș continua demersul către întreaga noastră societate și aș arăta că, da, se poate”, a afirmat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Întrebat cu ce anume a greșit guvernul Chicu și ce nu ar trebui să mai repete viitorul guvern, Andrei Năstase a spus că “a greșit în momentul în care a decis să rămână un agent electoral al lui Igor Dodon și nu să slujească cetățeanul”.

”Au aprobat un credit rusesc care îngenunchea Moldova, doar în interes electoral. Din păcate Guvernul Chicu, într-o perioadă atât de dificilă pentru noi, nu a acceptat expertiza altor state, a lumii civilizate, a celor care au depășit această criză. E adevărat că specificul Republicii Moldova este altul decât al Germaniei sau decât al Slovaciei, dar se puteau lua cele mai bune practici, astfel încât apelând la prevenție, la dotarea bună a spitalelor, a medicilor, apelând la mesaje mai blânde, ar fi putut să gestioneze criza mult mai bine. Din păcate au făcut-o prost și acesta este și unul dintre motivele pentru care trebuie să plece. Acest guvern este anti-național, anti-popular și servește în continuare niște interese străine”, a declarat fostul viceprim-ministru.

Numele lui Andrei Năstase a apărut în spaţiul public din Republica Moldova în anul 2013, fiind unul dintre membrii constituenţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA) şi liderul acesteia. Mai târziu, Platforma s-a transformat în partid politic de centru-dreapta de opoziţie. Este cunoscut pentru organizarea şi desfăşurarea a mai multe proteste antiguvernamentale în perioada 2015-2018. Din noiembrie 2015 până în februarie 2016, a fost preşedinte al Grupului de iniţiativă pentru iniţierea referendumului republican de modificare a Constituţiei pentru alegerea şi demiterea preşedintelui direct, de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi.

În februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia nr. 33 şi pe lista Blocului acum. Acesta a câştigat alegerile în circumscripţie şi a devenit unul dintre cei 26 de deputaţi care au acces în Parlament. Însă, la scurt timp, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de ministru de interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *