Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Igor Dodon spune că țara trebuie să fie gata de anticipate, dacă nu se ajunge la formarea unei coaliţii

Moldova 24

Dacă nu se ajunge la formarea unei coaliţii dintre PSRM şi PDM, ţara trebuie să fie gata de alegeri anticipate, afirmă preşedintele Igor Dodon. El a precizat că negocierile sunt la o primă etapă, deoarece zilele trecute a avut loc o întrevedere a liderilor celor două partide, transmite IPN.

Igor Dodon spune că actualul guvern, care este unul minoritar, nu poate exista prea mult, de aceea s-a ajuns la situaţia când trebuie să se ia o decizie. „Dacă se ajunge la formarea unei coaliţii, atunci avem stabilitate pentru următorii doi-trei ani. Dacă nu se ajunge, trebuie să fim gata de alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon, răspunzând la întrebările jurnaliştilor după  şedinţa conducerii de vârf a ţării.

La această etapă, spune preşedintele, cele două partide discută principiile acordului de coaliţie, care conţine puncte de politică internă şi politică externă. Dacă se semnează acordul, partidele trebuie să înainteze preşedintelui propuneri pentru remanieri guvernamentale, scrie adevarul.ro.

PSRM şi PDM au anunţat, săptămâna trecută, despre iniţierea discuţiilor privind constituirea unei coaliţii de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *