Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Igor Grosu, candidatul propus la funcţia de premier nu a putut fi învestit din cauza lipsei de cvorum

Facebook/ Igor Grosu

Igor Grosu, candidatul propus la funcţia de premier al Republicii Moldova, înaintat de preşedintele Maia Sandu, nu a putut fi învestit joi din cauza lipsei de cvorum. Deputaţii socialişti şi cei ai platformei „Pentru Moldova” au părăsit şedinţa parlamentului.

Parlamentul de la Chişinău s-a reunit joi în sesiune plenară, având pe ordinea de zi 21 de subiecte, printre care şi examinarea acordării votului de încredere programului de activitate şi listei candidaţilor la funcţiile de miniştri în preconizatul guvern Igor Grosu.

Preşedinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constatat absenţa cvorumului, întrucât în sală mai rămăseseră doar 43 de deputaţi. Astfel, tentativa de învestire a noului guvern a eşuat, conform Deschide.md.

„Primul subiect de pe ordinea de zi este examinarea acordării votului de încredere programului de activitate şi a listei candidaţilor la funcţiile de miniştri în eventualul guvern Grosu. Subiectul de pe ordinea de zi este epuizat. Nu există cvorum. Vom reveni peste o oră în şedinţă şi vom examina următoarele subiecte de pe ordinea de zi”, a spus Greceanîi.

Igor Grosu are nevoie de cel puţin 51 de voturi pentru a obţine încrederea parlamentului în programul de activitate şi în lista guvernului, voturi care nu pot fi obţinute fără sprijinul unor deputaţi din majoritatea parlamentară.

La 22 martie, Curtea Constituţională a decis că desemnarea lui Igor Grosu drept candidat pentru funcţia de premier este constituţională, respingând sesizarea PSRM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *