Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu a decorat familiile angajaţilor medicali care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de Covid

facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decorat familiile a 134 de angajaţi medicali care și-au pierdut viața din cauza pandemiei COVID-19 la locul de muncă cu „Ordinul de Onoare”.

Am înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” membrilor familiilor a 134 de lucrători medicali, care și-au pierdut viața la locul de muncă din cauza pandemiei Covid-19. Statul nostru nu a fost pregătit să înfrunte această năpastă și nu a știut să-și protejeze lucrătorii medicali.

În memoria lor și în semn de recunoștință pentru urmașii lor, autoritățile de azi trebuie să facă lucrurile mult mai bine. Să investim în sistemul medical și să-i protejăm pe cei care sunt în prima linie atunci când ne confruntăm cu situații dificile. Avem nevoie de un stat responsabil, care să le aprecieze munca și curajul”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat cât de importantă este vaccinarea împotriva COVID19: „Noi, cetățenii, de asemenea trebuie să ne protejăm pe noi și să ne protejăm medicii noștri, iar soluția este vaccinul. Doar prin vaccinare ne vom păstra sănătatea și vom ajuta sistemul medical să facă față pandemiei care capătă noi turații în toată lumea”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *