Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel: M-a asigurat că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară o discuție în format de videoconferință cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, alături de care a discutat, printre altele, despre situația epidemiologică din stânga Prutului și despre criza politică de la Chișinău.

În cadrul discuției de marți seară, Maia Sandu i-a mulțumit Angelei Merkel pentru „sprijinul său constant și al Germaniei, oferit cetățenilor moldoveni și pentru valorile democratice din Republica Moldova”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale a Republicii Moldova.

„În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul acordat pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit. Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu și Angela Merkel a discutat despre situația epidemiologică din Republica Moldova, dar și despre experiența Germaniei în ceea ce privește oprirea răspândirii noului coronavirus și aplicarea măsurilor de susținere a economiei în timp de criză. În acest context, președinta și cancelarul au făcut și un schimb de opinii cu privire la procesul de relansare economică post-Covid.

Am vorbit despre criza politică din Republica Moldova și am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului. Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile din Republica Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, a mai spus Maia Sandu.

În finalul discuției s-a convenit că se va lucra la consolidarea relațiilor bilaterale, mai ales în ceea ce privește agenda europeană a Republicii Moldova și reformele anticorupție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *