Skip to content
Internațional Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu a primit ultimatumul de la partenerii de guvernare

Facebook

Premierul Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage proiectul Legii procuraturii, pentru care a angajat răspunderea Guvernului, altfel va fi învestit un alt cabinet de miniștri sau va fi demarată o nouă rundă de alegeri anticipate, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea, potrivit unimedia.info, citată de b1.ro.

„De astăzi, începe a curge acel termen pentru Guvern, pentru Maia Sandu, ca ei să-și retragă această angajare de răspundere, una neconstituțională. Au suficient timp pentru aceasta, a fost aici în Parlament in corpore tot Cabinetul de miniștri”, a subliniat Vasile Bolea.

Întrebat dacă fracțiunea PSRM mizează pe votul democraților, Bolea a răspuns: „Mizăm pentru susținerea acestei moțiuni de cenzură care a fost înaintată de deputați”.

B1.RO nota că Maia Sandu a decis miercuri modificarea legisalției, la scurt timp după ce rezultatele concursului privind selectarea unui nou Procuror General au fost anulate de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, o decizie considerată scandaloasă de către partenerii socialiști de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *