Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu – Am ajuns să avem o majoritate parlamentară care îşi asumă sarcini şi acţiuni foarte necesare

Inquam Photos / Octav Ganea

Rezultatele acestor alegeri înseamnă o pagină nouă în istoria Republicii Moldova. De această părere este preşedinta Maia Sandu care a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune că după 30 de ani de tranziţie în ţara noastră va fi o majoritate parlamentară care va fi preocupată de îmbunătăţirea traiului de viaţă al cetăţenilor.

Am ajuns să avem o majoritate parlamentară care îşi asumă sarcini şi acţiuni foarte necesare pentru ţară şi anume curăţarea instituţiilor statului de elemente corupte, consolidarea capacităţii instituţiilor statului, aşa încât statul să protejeze cetăţenii, să le asigure condiţii normale de muncă, să le asigure condiţii normale de viaţă”, a menţionat Maia Sandu, citată de deschide.md.

Potrivit şefei statului, reforma justiţiei trebuie să înceapă din primele zile de muncă al următorului Parlament iar restabilirea finanţării externe, crearea condiţiilor pentru deschiderea a cât mai multe locuri de muncă trebuie să se regăsească printre priorităţile Guvernului.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă guvernarea este să restabilească finanţarea externă şi să se asigure că are suficiente resurse în buget pentru a asigura pensii şi salarii. Un angajament pe care l-a făcut PAS în campanie e să aducă nivelul pensiei minime la două mii de lei şi de aceea trebuie să găsească aceste resurse foarte repede ca să poată pune în aplicare până la 1  octombrie, aşa cum a promis”, consideră Maia Sandu.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, șeful statului şi-a exprimat încrederea că Preşedinţia împreună cu Parlamentul vor reuşi să îndeplinească angajamentele care le-au făcut în campania electorală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *