Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova – Maia Sandu convoacă, joi, Consiliul Suprem de Securitate, pentru a discuta problemele energetice ale țării

maia sandu/ youtube

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, convoacă astăzi, în prima parte a zilei, Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia se vor discuta provocările generate de asigurarea resurselor energetice ale Moldovei, transmite deschide.md.

Republica Moldova a fost afectată de întreruperi masive în alimentarea cu electricitate, după noi bombardamente ale Rusiei în Ucraina. Pe lângă capitala Chișinău, au mai fost afectate și alte localități ale Moldovei. De asemenea, și Kievul a rămas parțial fără electricitate după ce mai multe explozii au fost auzite în cartiere ale capitalei ucrainene.

Vicepremierul Moldovei, Andrei Spînu, a discutat despre deconectările de la rețeaua de energie electrică din Moldova și Ucraina cu Kadri Simson, comisarul european pentru Energie, cu Virgil Popescu, ministrul Energiei din România și cu Gherman Galușcenko, ministrul Energiei din Ucraina.

Șeful diplomației UE a condamnat deopotrivă atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice a celor două state, Moldova și Ucraina.

„Condamnăm cu fermitate noile atacuri criminale ale Rusiei împotriva civililor și a infrastructurii critice din Ucraina: pene masive de curent au fost de asemenea în Moldova. Lipsirea a milioane de oameni de electricitate, apă și încălzire în timpul iernii este crudă și inumană. Sprijinul UE pentru Ucraina și Moldova continuă fără întrerupere”, a transmis Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *