Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean – Este inadmisibil ca în Moldova să dispară oameni

" "

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a consideră că este inadmisibil ca în ţara să să mai existe cazuri de dispariţie a unor oameni.

Ea a făcut referire la cazul judecătorului ucrainean Nicolae Ceauş, care a fost răpit sâmbătă, în centrul Chişinăului, de câţiva indivizi înarmaţi care l-au dus într-o direcţie necunoscută.

" "
" "

Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedeşte sau nu că au comis ilegalităţi”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Maia Sandu a conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Informaţii şi Securitate să intervină pentru a clarifica „această dispariţie îngrijorătoare a unui cetăţean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceauş, în vârstă de 54 de ani, dat în urmărire de autorităţile de la Kiev pentru luare de mită (150.000 de dolari) şi care se ascunde din 2016 în Republica Moldova, a fost răpit sâmbătă  în centrul Chişinăului. El a fost luat de către 3 indivizi înarmaţi şi dus cu un microbuz într-o direcţie necunoscută.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *