Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu examinează posibilitatea ca moldovenii să beneficieze de vaccinul „Johnson & Johnson”

" "

Preşedintele Maia Sandu examinează posibilitatea ca şi cetăţenii moldoveni să beneficieze de vaccinul „Johnson & Johnson” – fie prin platforma COVAX, fie direct. Subiectul a fost discutat de şeful statului, cu reprezentaţii „Janssen Pharmaceutica”, companie deţinută de „Johnson & Johnson”, transmite IPN

Le-am vorbit despre situaţia pandemică din Republica Moldova şi despre eforturile făcute pentru a asigura ţara cu vaccin. Am examinat posibilitatea ca şi cetăţenii noştri să beneficieze de acest preparat – fie prin platforma COVAX, fie direct”, a spus Maia Sandu.

" "
" "

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei se menţionează că vaccinul împotriva COVID-19, produs de această companie, este aprobat şi utilizat în SUA, iar acum câteva zile el a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi omologat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Şefa statului a dat asigurări că, împreună cu echipa de la Preşedinţie, va continua să discute cu partenerii Republicii Moldova şi cu companiile producătoare pentru a asigura accesul cetăţenilor moldoveni la vaccin de mai multe tipuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *