R. Moldova: Maia Sandu lansează PATRIOT, un centru național de apărare informațională și combatere a propagandei

Maia Sandu (INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN)
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni o inițiativă legislativă de creare a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei – PATRIOT.

Într-o declarație de presă susținută la Administrația Prezidențială de la Chișinău, Sandu a precizat că Republica Moldova trebuie apărată de atacurile informaționale și că este necesară creșterea rezistenței cetățenilor la dezinformare, scrie caleaeuropeana.ro.

“Propaganda este o amenințare directă la securitatea Republicii Moldova și pune în pericol viitorul liber, democratic și prosper al țării. Cei care lansează falsuri și le răspândesc vor să provoace frică, ură și dezbinare”, a spus ea.

Mai mult, șefa statului de peste Prut a vizat direct Rusia în afirmațiile sale.

“Zi de zi, Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride, utilizând arma propagandei, pentru a semăna ură în Moldova, pentru a slăbi încrederea noastră unii în alții și încrederea noastră în propriul stat”, a precizat Sandu.

“Azi am anunțat inițiativa legislativă de creare a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei – PATRIOT”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit acesteia, Centrul PATRIOT va avea misiunea de a coordona politica statului în domeniul securității informaționale și de a combate dezinformarea la nivel național.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: