Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova: Maia Sandu, primul președinte moldovean primit la Elysee de un președinte al Franței. Emmanuel Macron: E o personalitate curajoasă

Inquam Photos / Octav Ganea

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Emmanuel Macron, miercuri, la Paris, și a devenit primul președinte al Republicii Moldova care este primit de un președinte al Franței într-o vizită oficială la Palatul Elysee.

Președinta Republicii Moldova, primită la Elysee de omologul său francez. Ce au declarat Maia Sandu și Emmanuel Macron

Într-o declarație de presă, șeful statului francez a spus despre președinta Republicii Moldova că este o „personalitate curajoasă” și că atât Franța, cât și Uniunea Europeană o vor „însoți” în eforturile sale de a combate corupția, transmite Radio Europa Liberă Moldova.

Vizita dumneavoastră nu este pentru noi una întâmplătoare și corespunde schimbării produse în Moldova”, a spus Macron, adăugând că votul alegătorilor moldoveni din luna noiembrie pentru Sandu este „un mesaj formidabil de speranță”.

Maia Sandu a vorbit alături de Emmanuel Macron, cu care a avut ulterior și un prânz de lucru, și a declarat că a primit „un mandat puternic din partea cetățenilor” să construiască un stat de drept, precum și că Republica Moldova vede în apropierea de Uniunea Europeană „calea cea mai scurtă către democrație și prosperitate”, și că a simțit mereu în anii de independență „solidaritatea” Franței.

Emmanuel Macron a adăugat că Franța dorește să contribuie la modernizarea infrastructurii din Republica Moldova, inclusiv a căii ferate, dar și la reformarea justiției, și la buna guvernare. Șeful statului francez a reiterat că Franța sprijină suveranitatea, integritatea teritorială ale Republica Moldova și reglementarea pașnică a conflictului transnistrean, despre care a spus că reprezintă „un element important pentru pacea și securitatea europeană”.

În cadrul declarațiilor făcute după întrevederea cu Emmanuel Macron, Maia Sandu a declarat că speră să se aprofundeze colaborarea între Republica Moldova și Franța, în beneficiul cetățenilor, potrivit Deschide.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *