Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Maia Sandu spune că poate atrage 50 de milioane de euro de la CE. Care este condiția

Inquam Photos / Octav Ganea

La summitul desfășurat la Kiev privind lansarea Platformei Crimeea, Maia Sandu a mai avut și alte întrevederi de talie înaltă. Printre acestea se numără și întrevederea cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, cu care Maia Sandu a avut o discuție privind acordarea a 50.000.000 de euro pentru Republica Moldova, transmite știri.md

Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile. Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură”, a menționat președinta.

În cadrul discuțiilor șefa statului i-a confirmat vicepreședintelui Comisiei Europene angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău: cel de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *