Skip to content
Republica Moldova

R.Moldova: Maia Sandu – Un moldovean moare în fiecare oră. Putem face 4 lucruri simple

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Președintele țării, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să fie solidari cu medicii și să respecte normele prevăzute de autorități pentru a combate infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit președintei, ”în fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei, am pierdut mai mult de 4.000 de oameni dragi. Personalul medical lucrează peste puteri”.

" "

Președinta a mai atenționat că în spitale practic nu mai sunt locuri libere pentru pacienți.

Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2.000 de cazuri de infectare.

Știu că suntem obosiți. Știu că vrem să ne revedem rudele și prietenii. Știu că pare fără sfârșit această pandemie. Însă, din păcate, pericolul încă nu a trecut. Și fiecare viață pierdută aduce o tragedie în familiile noastre.

Suntem obligați să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri răspândirea acestui virus. Să luăm lucrurile în serios și să nu lăsăm ca eforturile medicilor, eforturile de protecție și procesul de vaccinare să fie în zadar.

Putem face 4 lucruri simple – ați auzit despre ele de atâtea ori, anume pentru că ne pot salva viața:

– Purtați mască.

– Spălați și dezinfectați mâinile.

– Evitați locurile aglomerate. Amânați evenimentele cu mulți oameni. Vom avea timp să le organizăm fără a pune în pericol viața celor din jur.

– Vaccinați-vă când vine rândul vostru. Vaccinul salvează vieți.

Putem opri pandemia doar împreună”, îndeamnă Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *