Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Măsuri de relaxare a restricţiilor – din 16 martie, fără certificat COVID la intrarea în ţară

zdg.md

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis luni relaxarea măsurilor împotriva COVID. Totuși, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit deciziilor CNESP, din 16 martie, nu va mai fi nevoie de prezentat certificatul COVID la intrarea în țară. Accesul va fi liber atât pentru moldoveni, cât și pentru cetățenii străini. Potrivit publika.md, nu va mai fi nevoie de prezentat certificatul COVID nici la intrarea în toate spațiile închise.

Totodată, începând cu 16 martie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii.

De asemenea, toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agrement. Evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *