R. Moldova: Măsuri speciale de protecție la granița cu Ucraina, după descoperirea unor fragmente de rachetă

R. Moldova drapel
Sursa foto: Sasha Pleshco on Unsplash

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova a anunţat joi că a întreprins măsuri speciale de protecţie a lacului Hârbovăţ, din raionul Anenii Noi, în apropiere de frontiera cu Ucraina, după ce cu o zi în urmă au fost descoperite fragmentele unei rachete, exprimând suspiciuni că pe fundul lacului s-ar putea găsi inclusiv componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite, relatează publicaţia locală Newsmaker.

În prezent, în zonă este interzis accesul persoanelor. Dispozitive de poliţie, împreună cu efective de carabineri, ale poliţiei de frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost desfăşurate la faţa locului pentru a asigura paza perimetrului.

Totodată au fost mobilizaţi genişti ai Bombteh, care analizează soluţia optimă pentru înlăturarea explozibilului, în ipoteza în care pe fundul lacului ar fi găsită componenta cu material exploziv. La faţa locului a ajuns şi ministrul de interne, Adrian Efros, care inspectează efectivele.

MAI anunţă că specialiştii în domeniu hidrotehnic golesc apa din lacul Hârbovăţ pentru a facilita intervenţia specialiştilor pirotehnicieni.

„Precizăm că nu există pericol pentru populaţie, zona fiind izolată, iar primele locuinţe se află la o distanţă de un kilometru faţă de zona de pericol”, precizează MAI.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL