Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, infectată cu COVID-19

agora.md

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, confirmă că a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Între timp, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 35.904 cazuri.

De șapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorități ale statului, cu cetățenii responsabili, încearcă să facă față infecției COVID-19. Toți împreună am lucrat și lucrăm până la epuizare. În tot acest răstimp, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am trecut peste greutăți inimaginabile. Din păcate, am pierdut colegi și prieteni, care nu au reușit să înfrunte boala. În aceste momente și eu mă lupt cu boala.

Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19. Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață. Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj. Sănătate tuturor și gânduri bune”, a scris Dumbrăveanu pe pagina de Facebook.

În urmă cu cinci zile, încă o membră a Cabinetului de miniștri se infectase cu noul tip de coronavirus – vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic – scrie publicația agora.md. Toți miniștrii, alături de premierul Ion Chicu, s-au testat la COVID-19 la finele lunii martie, la un laborator privat. Rezultatele au fost negative.

Mai târziu, la final de mai, după ce s-a infectat democratul Eugeniu Nichiforciuc, s-au mai testat și miniștrii Cristina Lesnic, Sergiu Răilean, Oleg Țulea, Alexandru Pînzari și Igor Șarov. Toți au participat la o ședință a fracțiunii PDM, la care fusese prezent și Nichiforciuc. Și atunci testele au fost negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *