Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova mulțumește României și ONU pentru asistența la evacuarea tuturor cetățenilor moldoveni din Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova

Toți cetățenii R. Moldova care au solicitat evacuarea sunt în afara teritoriului afgan, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), potrivit caleaeuropeana.ro.

MAEIE precizează că membrii echipajului, format inclusiv din cetățeni moldoveni, au aterizat în siguranță la Islamabad.

Sprijiniți de partenerii străini, aceștia au reușit să ajungă la aeroportul internațional Kabul, au verificat aparatul de zbor, care aparține unei companii din Republica Moldova, contractată de un program ONU, și după soluționarea formalităților au decolat spre capitala Pakistanului.

Cetățenii care au părăsit luni, 23 august, teritoriul afgan erau ultimii care își exprimase dorința de a fi evacuați. Astfel, la acest moment, toți șase cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat sprijin pentru evacuare se află în siguranță în afara teritoriului afgan.

În pofida condițiilor extrem de dificile din teren, cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (United Nations World Food Programme), fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei României din Pakistan.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce mulțumiri pe această cale Ministerului Afacerilor Externe al României și Organizației Națiunilor Unite pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va monitoriza în continuare, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *