Skip to content
Republica Moldova

R. Moldova: Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de şef al Guvernului de la Chişinău

Facebook

Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a anunțat Igor Grosu, noul președinte al parlamentului de la Chișinău și liderul formațiunii majoritare.

Am convocat fracțiunea PAS astăzi și am decis să înaintăm candidatura doamnei Gavrilița la funcția de premier”, a declarat liderul PAS, joi, la TV8. Igor Grosu susține că, cel mai probabil, candidatura sa ar urma să fie votată în Parlamentul Republicii Moldova peste o săptămână.

Natalia Gavrilița este vicepreședintă PAS și a fost ministru al finanțelor în 2019, în guvernul condus de Maia Sandu. Între 2015 și 2019, ea a fost director general al Fondului Global pentru Inovare, potrivit Radio Chișinău.

Totodată, în perioada 2013-2015, Natalia Gavrilița a fost secretar de stat în Ministerul educației, iar în trecut a deținut și funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare macroeconomică în cadrul Ministerului economiei și comerțului. De asemenea, a condus Departamentul politici și coordonarea asistenței externe din cadrul Cancelariei de stat.

Natalia Gavrilița a fost și expertă internațională pentru Banca Mondială, UNICEF și alte organizații internaționale. Ea este licențiată în drept internațional și are un masterat în politici publice la Școala de Guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *